Φροντίδα Προϊόντων

Φροντίδα Προϊόντων

Τα πράγματα που αγοράσατε απο το COSMOS μπορούν να κρατήσουν περισσότερο αν τα φροντίζετε. Το βασικότερο που θα πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι όλα τα υλικά αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη χρήση τους και την έκθεσή τους στο φως. Σας δίνουμε μερικές γενικές συμβουλές για τη σωστή φροντίδα τους.

Ξύλο: Το ξύλο επηρεάζεται από το φως (φυσικό ή τεχνητό). Με την αγορά σας, από τη στιγμή που θα ανοίξετε τη συσκευασία, τα έπιπλα χρειάζονται περίπου 1,5 μήνα ν΄ απορροφήσουν το φως. Συστήνεται από το κατασκευαστή το πρώτο καιρό ν΄ αφήνετε ελεύθερες τις επιφάνειες για να αποφύγετε μόνιμα σημάδια και κύκλους. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, προτείνεται να μετακινείτε συχνά τα αντικείμενα επάνω στην επιφάνεια. (Εάν τα έπιπλα έχουν επεκτάσεις θα πρέπει να είναι ανοιχτές για ν’ απαρροφήσουν ταυτόχρονα το φως).

Αποφύγετε να τοποθετείτε τα έπιπλα κοντά σε πηγές θερμότητας (όπως τζάκι, σόμπα, καλοριφέρ, κλιματιστικό) γιατί μπορεί να προκαλέσουν παραμόρφωση, σκέβρωση, αποχρωματισμό. Τα χειροποίητα έπιπλα από μασίφ ξύλο συστέλλονται και διαστέλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. Πιθανές ρωγμές μπορεί να δημιουργηθούν αλλά είναι μέσα στις προδιαγραφές και δεν θεωρούνται ελάττωμα.

Υφάσματα επίπλων: Προστατέψτε τα υφάσματά σας από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Τα τζιν, τα χρωματιστά ρούχα και ο ιδρώτας μπορεί να αποχρωματίσουν τις υφασμάτινες επιφάνειες. Καθαρίστε τα υφάσματα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Δέρμα: Προστατέψτε το δέρμα από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Κρατήστε απόσταση 1,5 μέτρου τουλάχιστον από τις πηγές θερμότητας (όπως τζάκι, σόμπα, καλοριφέρ, κλιματιστικό) για να μη ξεθωριάσει ή στεγνώσει το δέρμα.

Για το καθάρισμα χρησιμοποιείτε πάντα στεγνό μαλακό πανί. Εάν χρειαστεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακό πανί που έχετε βουτήξει σε χλιαρό νερό και μαλακό σαπούνι και καλά στυμμένο. Προσοχή στο αλκοόλ και σε προϊόντα που περιέχουν χημικές ουσίες (πχ βερνίκι). Θα πρέπει να ταμποναριστεί άμεσα με καθαρό χαρτί και κατόπιν να καθαριστεί με μαλακό πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό. Ανάλογα με την επεξεργασία του δέρματος υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να μη καθαρίσει ο λεκές. Επίσης, τα τζιν, τα χρωματιστά ρούχα και ο ιδρώτας μπορεί να αποχρωματίσουν τις δερμάτινες επιφάνειες.

Συνιστάται να περνάτε 2 φορές το χρόνο ειδική κρέμα για δερμάτινα έπιπλα για την ενυδάτωση τους.

Χαλιά: Τα χαλιά που περιέχουν φυσικά υλικά (πχ βαμβάκι, μαλλί, μετάξι) επηρεάζονται από το φωτισμό. Τα σημεία που καλύπτονται από έπιπλα θα διατηρούν πάντα το αρχικό τους χρώμα σε σχέση με αυτά που δεν καλύπτονται. Συνιστάται να αλλάζεται τακτικά τη θέση των χαλιών ώστε να έχουν ομοιόμορφο χρώμα. Για το καθαρισμό των χαλιών συνιστάται η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας. Εάν πέσει κάποιο υγρό θα πρέπει να ταμποναριστεί άμεσα ο λεκές. Ο κατασκευαστή συστήνει πάντα τη χρήση ειδικών συνεργείων καθαρισμού για καλύτερα αποτελέσματα.

Γενικά για τα έπιπλα:

Όπου υπάρχει συναρμολόγηση, υπάρχει περίπτωση με τον καιρό και τη χρήση να χαλαρώσουν τα μπουλόνια και/ή οι βίδες. Κάντε ένα έλεγχο 2 φορές το χρόνο και σφίξτε όπου χρειάζεται.

Για τη μεταφορά των επίπλων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 άτομα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Για τους καναπέδες, τινάζετε συχνά και απαλά τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης για να αποκτούν το αρχικό τους σχήμα. Όπου επιτρέπεται αλλάζετε θέσεις στα μαξιλάρια.

Προσοχή στα αιχμηρά αντικείμενα που τοποθετείτε επάνω στα έπιπλα γιατί μπορεί να προκαλέσουν γρατσουνιές.

Προσοχή στα μεταλλικά στοιχεία των ρούχων όταν κάθεστε στα έπιπλα γιατί μπορεί να προκαλέσουν γρατσουνιές.

Προσοχή όταν τοποθετείτε έπιπλα και διακοσμητικά με προδιαγραφές για εσωτερικό χώρο, στη βεράντα σας ή στο κήπο. Το πιο σίγουρο είναι ότι θα φθαρούν πολύ γρήγορα και δεν έχουν εγγύηση.

Για περισσότερες οδηγίες σχετικά με προϊόντα της BoConcept, Calligaris, και Entos απευθυνθείτε στα sites των εταιριών.

Share this post