Πως επιλέγουμε υφάσματα επίπλωσης;

Πως επιλέγουμε υφάσματα επίπλωσης;

Material matters! Αν σκέφτεστε να ενσωματώσετε ένα καινούργιο έπιπλο στο σπίτι σας, ίσως θα πρέπει να λάβετε πολλά υπόψη σας. Γιατί τελικά, θέλετε κάτι που να ενοποιείται με την υπάρχουσα διακόσμηση του σπιτιού, αλλά και να μην δείχνει ξεπερασμένο σε λίγα χρόνια. Επίσης, υπάρχουν πολλά χρώματα και υφάσματα για να επιλέξετε.
Αν χρειάζεστε μερικές συμβουλές, είστε ευτυχώς στο σωστό μέρος. Εδώ παρουσιάζουμε απαντήσεις σε 5 συνηθισμένες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν σε μερικές από τις αγοραστικές σας δυσκολίες—και θα σας χαρίσουν αυτοπεποίθηση για την τελική σας επιλογή.

 

Ποια είναι τα ασφαλή χρώματα;

Υπάρχουν μερικά χρώματα που θεωρούνται “ασφαλή” όσον αφορά τα έπιπλα. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν στα περισσότερα στυλ διακόσμησης, δεν επηρεάζονται από τις τάσεις, και χαρίζουν στα έπιπλα διαχρονική αίσθηση.

ΜΑΥΡΟ: Σκούρο, επιβλητικό, ταιριάζει με τις περισσότερες χρωματικές παλέτες.
ΛΕΥΚΟ: Φωτεινό, ανάλαφρο, ταιριάζει με τα πάντα.
ΓΚΡΙ: Έντονο, φρέσκο, αποπνέει μια πολύ σύγχρονη αίσθηση.
ΚΑΦΕ: Πλούσιο, γήινο, κλασικό και αποδεδειγμένα διαχρονικό.

Μπορώ να επιλέξω ένα έντονο χρώμα για τον καναπέ μου;

Βεβαίως! Κανείς δεν σας υποχρεώνει να επιλέξετε ένα ασφαλές χρώμα. Ένα έπιπλο σε έντονη απόχρωση μπορεί να είναι ακριβώς το statement piece που χρειάζεται το σπίτι σας. Επίσης, αν αγαπάτε τις έντονες αποχρώσεις, αυτό το κομμάτι θα είναι πάντα διαχρονικό, γιατί ενώ οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, η προσωπικότητά σας δεν είναι ποτέ out of style.

Δέρμα ή ύφασμα;

Το καλύτερο ύφασμα για το σπίτι σας εξαρτάται από το lifestyle σας. Έχετε παιδιά ή ακατάστατους ενήλικες στο σπίτι; Αν κάτι χυθεί, το δέρμα σκουπίζεται πιο εύκολα από το ύφασμα. Έχει ζέστη και υγρασία εκεί όπου ζείτε; Ίσως να μην σας αρέσει να κολλάτε σε μια δερμάτινη καρέκλα όταν κάνει ζέστη, γι’ αυτό το ύφασμα μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς.

Υποφέρετε από αλλεργίες; Το δέρμα είναι υποαλλεργικό.
Σας αρέσουν τα έντονα χρώματα και μοτίβα; Γενικά, το ύφασμα προσφέρει περισσότερες επιλογές.

Πρέπει να επιλέξω ένα συγκεκριμένο στυλ;

Όχι απαραίτητα. Παρότι τα απλούστερα έπιπλα, όπως τα Μοντέρνα των 50’s και τα Δανέζικα, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια διαχρονική αισθητική, πρόκειται για μια απολύτως προσωπική προτίμηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει πάντα να αναζητάτε σε ένα έπιπλο είναι η κατασκευαστική αρτιότητα. Κατασκευαστική αρτιότητα και ποιοτικά υλικά θα χαρίσουν στο έπιπλό σας αντοχή και διάρκεια.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Οι πωλητές στο κατάστημα cosmos είναι πάντα στη διάθεσή σας, αλλά αν χρειάζεστε βοήθεια για να ενσωματώσετε ένα έπιπλο στο διακοσμητικό σας όραμα, κλείστε ραντεβού για μία δωρεάν συζήτηση με έναν από τους interior designers μας. Μπορούν να σας βοηθήσουν στα πάντα, από το σωστό μέγεθος μέχρι την επιλογή υφάσματος, και όλα τα ενδιάμεσα.

Share this post