Πως θα επιλέξετε διαχρονικά έπιπλα με ιδιαίτερο στυλ

Πως θα επιλέξετε διαχρονικά έπιπλα με ιδιαίτερο στυλ

Δυστυχώς όταν οι τάσεις παρέρχονται, αφήνουν τους κάποτε fashionable χώρους να φαίνονται παλιοί και ξεπερασμένοι.
Ευτυχώς, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το décor του σπιτιού σας θα είναι πάντα σωστό, υπάρχει ένας απλός τρόπος να προστατευτείτε από τις αλλαγές των τάσεων—επιλέξτε τα σωστά έπιπλα. Ακούγεται πολύπλοκο, αλλά πραγματικά δεν είναι! Λάβετε υπόψη αυτές τις 5 συμβουλές για την επιλογή διαχρονικών επίπλων για το σπίτι σας.

Συλλογή BoConcept

Επιλέξτε ανθεκτικά υλικά

Κατά την αγορά επίπλων, η επιλογή των καλύτερων υλικών είναι πάντα η πιο σωστή. Παρότι έπιπλα από μοριοσανίδα και πλαστικό είναι ευρέως διαθέσιμα και μπορεί να σας εξοικονομήσουν λίγα χρήματα, το φινίρισμά τους τείνει να εμφανίζει γραμμές, γρατσουνιές, φυσαλίδες και ξεφλουδίσματα με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ακόμα κι αν βρείτε αυτά τα έπιπλα σε ένα διαχρονικό στυλ, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διαρκέσουν.
Αντίθετα, στραφείτε σε έπιπλα από υλικά που είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικά και διαχρονικά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν: – Μασίφ ξύλο – Ξύλο – Γυαλί – Κεραμικό – Μέταλλο – Δέρμα Αυτά τα υλικά όχι μόνο αντέχουν στην καθημερινή χρήση, αλλά υλικά όπως το μασίφ ξύλο και το δέρμα δείχνουν καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου. Και παρότι αναπόφευκτα θα εμφανίσουν κάποια φθορά, αυτές οι μικρές ατέλειες είναι που θα τους προσδώσουν περισσότερο χαρακτήρα, κάνοντας τη διακόσμησή σας ακόμα πιο μοναδική! Επιπλέον, τα ανθεκτικά υλικά που διαρκούν είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Τα ποιοτικά έπιπλα μπορούν να κρατήσουν για ολόκληρες δεκαετίες, ενώ τα φθηνής κατασκευής έπιπλα συνήθως προορίζονται για τα απορρίμματα μετά από μερικά χρόνια χρήσης.
Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλά σας θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο; Αν μάθετε πώς να φροντίζετε τα έπιπλά σας, θα παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής τους.

Συλλογή BoConcept

Διαχρονικό στυλ

Παρότι τα Δανέζικα και τα Mid-Century Μοντέρνα έπιπλα ήταν στο απόγειό τους στα 50’s, αυτά τα κομμάτια εξακολουθούν να είναι περιζήτητα. Γιατί; Η απλότητα που διαθέτουν τους επιτρέπει να ενσωματώνονται εύκολα σε διάφορα στυλ διακόσμησης. Δείτε τα σαν έναν άδειο καμβά στον οποίο μπορείτε να ζωγραφίσετε. Η BoConcept κατασκευάζει Δανέζικα έπιπλα από το 1952, άρα είμαστε γνώστες αυτού του στυλ και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη συνεχή ζήτησή του. Εδώ παρουσιάζουμε μερικά στοιχεία που πρέπει να αναζητήσετε σε διαχρονικά έπιπλα.
Απέριττη Αισθητική:
Καθαρές γραμμές και ελάχιστα στολίδια. Έτσι είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθει σε αντίθεση με οποιοδήποτε περίτεχνο décor στο δωμάτιο.

Απαλές Καμπύλες:

Όπως στρογγυλές επιφάνειες τραπεζιού, καμπύλες πολυθρόνες και στοιχεία με οργανικό σχήμα. Προσδίδουν κίνηση και την αίσθηση της απαλότητας στο έπιπλο.

Ουδέτεροι Τόνοι:

Γενικά, τα ουδέτερα χρώματα αποδίδουν καλύτερα, όπως το μαύρο, το γκρι, το λευκό και το καφέ. Εκτός κι αν σκοπεύετε να το μετατρέψετε σε statement piece.

Έπιπλα που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας

Αν ένα έπιπλο έχει μεγάλη χρήση, τότε θα ενσωματωθεί με φυσικό τρόπο στο σπίτι σας και μπορεί γρήγορα να γίνει κεντρικό κομμάτι.
Αναρωτηθείτε: Πώς θέλω να χρησιμοποιήσω το δωμάτιο; Και πώς θέλω να αισθάνομαι μέσα σε αυτό;
Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να καλείτε φίλους και συγγενείς, τότε ένα ποιοτικό τραπέζι τραπεζαρίας με επεκτάσεις μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή. Θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης; Επιλέξτε μια αναπαυτική πολυθρόνα lounge όπως την πολυθρόνα Athena με λειτουργία ανάκλισης. Χάρη στις απαλές γραμμές της, ενσωματώνεται εύκολα σε πολλά στυλ διακόσμησης, ενώ το ποιοτικό ύφασμά της διασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Η αγορά επίπλων με βάση το προσωπικό σας στυλ είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε την αίσθηση του διαχρονικού. Αν αγαπάτε ένα έπιπλο ή αν έχει συναισθηματική αξία, θα εμποτίσει τον χώρο σας με προσωπικότητα—κάτι που είναι πάντα διαχρονικό.

Ζητήστε τη συμβουλή των ειδικών

Είναι μάλλον δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα μας αρέσει μετά από μερικές δεκαετίες, μερικά χρόνια, ή ακόμα και σε λίγους μήνες από τώρα. Γι’ αυτό είναι πάντα καλό να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών όταν πρόκειται να επιλέξουμε έπιπλα που θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου.
Ένας interior designer μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές για την επιλογή επίπλων που όχι μόνο ταιριάζουν με το lifestyle και το διακοσμητικό σας όνειρο, αλλά και που θα αντέξουν σε πολλές ανακαινίσεις του σπιτιού.

Είναι οι τάσεις αρνητικές;

Φυσικά και όχι! Δεν είναι καθόλου κακό να ακολουθήσετε την τελευταία τάση, αν σας αρέσει. Τα διαχρονικά έπιπλα δεν αποκλείουν τις τάσεις· αντίθετα, τις αγκαλιάζουν. Επιλέγοντας έπιπλα που μπορούν να εξελιχθούν και να αντέξουν στις παροδικές, πρόσκαιρες τάσεις στο design θα διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας θα έχει πάντα την αίσθηση του φρέσκου και του οικείου. Και φυσικά, το γεγονός ότι δεν θα αλλάζετε συνεχώς τα έπιπλά σας ώστε να συμβαδίζουν με το πιο πρόσφατο στυλ μπορεί μακροπρόθεσμα να σας εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό, κάτι που όλοι θέλουμε!
Ενσωματώνοντας διαχρονικά έπιπλα στο σπίτι σας, δημιουργείτε έναν καμβά στον οποίο μπορείτε να ‘ζωγραφίσετε’ όποιο στυλ θέλετε. Ανεξάρτητα από το αν αυτό είναι Art Deco, σύγχρονο, ή ένας συνδυασμός των στυλ που αγαπάτε, τα διαχρονικά έπιπλα διασφαλίζουν ότι το σπίτι σας θα έχει πάντα την καλύτερη εμφάνιση.

Ανακαλύψτε τη συλλογή Bo Concept στο κατάστημα Cosmos

Share this post