To 2021, σπίτι σημαίνει πολυλειτουργικότητα

To 2021, σπίτι σημαίνει πολυλειτουργικότητα

Οι μακροχρόνιες πλέον διαταραχές της κανονικότητας μας αναγκάζουν να επανεξετάσουμε τις αξίες και τις αντιλήψεις μας. Σε αυτούς τους πρωτοφανείς καιρούς, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και επιπλώνουμε τους χώρους μας. Αλλά τι είναι το σπίτι στη νέα δεκαετία.

kρεβάτι Mezzo με αποθηκευτικό χώρο, Συλλογή BoConcept

Κάποτε, ήταν ένας χώρος για ξεκούραση, χαλάρωση και ψυχαγωγία· σήμερα είναι ο χώρος για σχεδόν όλες τις πτυχές τις καθημερινότητάς μας. Όλα λαμβάνουν χώρα στο σπίτι: οι επαγγελματικές συσκέψεις της Δευτέρας, το μάθημα γυμναστικής, η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, η περιποίηση του εαυτού μας. Εδώ παρουσιάζουμε τρεις τρόπους για να ετοιμάσετε το σπίτι σας για πολλαπλές χρήσεις.

Πολυλειτουργικά έπιπλα
Τα έξυπνα, πολυλειτουργικά έπιπλα είναι τέλεια για χώρους πολλαπλών χρήσεων. Οι καναπέδες-κρεβάτια και τα παρόμοια έχουν αποδειχθεί σταθερές αξίες για χρόνια. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πιο ευέλικτο σπίτι. Δοκιμάστε ένα τραπέζι σαλονιού που μετατρέπεται σε τραπέζι τραπεζαρίας ή ένα σκαμπό που μεταμορφώνεται σε μονό κρεβάτι. Αλλά υπάρχουν κι άλλα.

kρεβάτι Mezzo με αποθηκευτικό χώρο, Συλλογή BoConcept

Επανεξετάστε σχέδια που κανονικά έχουν μία μόνο χρήση. Ίσως το σκαμπό σας θα μπορούσε να είναι εξίσου χρήσιμο ως επιπλέον τραπέζι σαλονιού. Τι θα λέγετε για εξοπλισμό γυμναστικής, όπως στρώματα και βαράκια γιόγκα, που εξυπηρετούν και ως διακοσμητικά; Ή ένα βοηθητικό τραπέζι που θα μπορούσε να γίνει περιστασιακό σκαμπό για αναπάντεχους καλεσμένους;

Ανέκαθεν τα έπιπλα τοποθετούνταν σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και παρέμεναν εκεί για πάντα. Σήμερα, ωστόσο, αυτή η συνήθεια φαίνεται να ανήκει στον περασμένο αιώνα. Σε ένα σπίτι πολλαπλών χρήσεων, τα μικρά έπιπλα μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Καναπές – κρεβάτι Osaka, Συλλογή BoConcept

Μια καρέκλα του τραπεζιού τραπεζαρίας μπορεί να κάνει νέα καριέρα στο χώρο που λειτουργεί ως home office. Μετακινήστε έπιπλα για να οριοθετήσετε προσωρινά περιοχές για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Και εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κινητές αποθηκευτικές λύσεις όπως ένα τρόλεϊ ή μια σκαλιέρα που ακουμπά στον τοίχο. Επίσης, στη BoConcept, μπορούμε να εγγυηθούμε τις ίδιες απαλές και σκληρές επιφάνειες σε όλη τη συλλογή μας, ώστε να μετακινείτε τα έπιπλά σας χωρίς να διαταράσσετε την αρμονική εμφάνιση των δωματίων σας.

Έξυπνη αποθήκευση
Η αποθήκευση κάνει όλη τη διαφορά σε ένα σπίτι με μεγάλη χρήση. Και ποτέ δεν είναι αρκετή. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα έπιπλο για το χώρο σας, ρωτήστε τον εαυτό σας αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση. Και να θυμάστε, οι σταθερές αποθηκευτικές λύσεις που εγκαθίστανται σε υψηλότερες θέσεις δεν θα περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον χώρο σας.

Καναπές – κρεβάτι Osaka, Συλλογή BoConcept

 

Share this post