Pacific Living – Σπίτι στην εξοχή

Pacific Living – Σπίτι στην εξοχή

Στον κόσμο της διακόσμησης, το «country» είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει πολλά στυλ. Το country αναφέρεται στην αισθητική που αντιπροσωπεύει το στυλ που επικρατεί στο αγροτικό σπίτι και μπορεί να περιλαμβάνει ταπετσαρίες με φρούτα, φυτά και πουλιά σε παστέλ χρώματα, κουρτίνες με βολάν, ξύλινες επιφάνειες και κεραμικά σκεύη, έντονα χρώματα λουλουδιών και λαχανικών όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πράσινο, δαντέλα και πολύ καρό. Τα υλικά που συνθέτουν αυτό το στυλ περιλαμβάνουν το ξύλο και την πέτρα μαζί με πληθώρα άλλων οργανικών φυσικών υλικών.


Είδη όπως το Γαλλικό country, το εξοχικό στυλ, το στυλ ξύλινο σαλέ, το Αμερικάνικο country και η διακόσμηση με θέμα το παράκτιο σπίτι εντάσσονται στη γενική κατηγορία του country. Αυτό που έχουν κοινό όλα αυτά τα στυλ είναι η ανεπίσημη αίσθηση που προσδίδουν στον χώρο, η έμφαση σε φυσικά υλικά που συχνά βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση ή φθαρμένα, οι απαλές αποχρώσεις με χρώματα από τη φύση και πάνω από όλα μια φιλόξενη, απλή και ζεστή εμφάνιση.

Πως θα το εφαρμόσετε στο σπίτι σας
Βήμα 1ο: Ξεκινήστε με το κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, το καθιστικό. Επιλέξτε για τους τοίχους και τα έπιπλα ουδέτερες μπεζ, σιέλ, γκρι και λευκές αποχρώσεις. Εάν διαθέτετε έναν ουδέτερο γκρι ή μπεζ καναπέ, προσθέστε έντονα μαξιλάρια με με ρετρό μοτίβα. Προσθέστε ξύλινα ρετρό διακοσμητικά όπως μια ξύλινη μινιατούρα, ένα μπαούλο και μερικά φυτά για φρέσκια ατμόσφαιρα. Ολοκληρώστε με ένα ξύλινο ρουστίκ τραπεζάκι και το country καθιστικό σας είναι πανέτοιμο!

Βήμα 2ο: Για την τραπεζαρία σας επενδύστε σε ένα ρουστίκ ξύλινο τραπέζι, το οποίο θα ντύσετε με ένα τραπεζομάντηλο ή σουπλά σε παραδοσιακό στυλ και πάνω προσθέστε έναν ρετρό δίσκο με διάφορα κεριά ή μια όμορφη πιατέλα για τα φρούτα σας. Για να πετύχετε την αρμονία, μπορείτε να συνδυάσετε ένα όμορφο ανθοδοχείο με φρέσκα λουλούδια με μια πιατέλα μεταλλική. Τέλος, φωτίστε τον χώρο με ένα ρουστίκ φωτιστικό ή εναλλακτικά ένα πιο φινετσάτο φωτιστικό οροφής και έχετε φτιάξει μια τέλεια και ζεστή country τραπεζαρία!


Βήμα 3ο: Για τους τοίχους επιλέξτε όμορφα vintage καδράκια με χρώματα και παλιές επιγραφές και ιδιαίτερους ρετρό καθρέφτες που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας στη στιγμή! Δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολλά σε διάφορα αντικείμενα. Μικρές πινελιές εδώ και εκεί θα αναδείξουν το στυλ που επιθυμείτε.


Βήμα 4ο: Η κουζίνα, ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού και ένας χώρος που το country δένει απόλυτα και τον κάνει αυτόματα πιο ζεστό. Κρεμάστε σειρές με πιπεριές αποξηραμένες, ή αποξηράνετε και διατηρείστε μια μεγάλη κολοκύθα και φυσικά παρατάξτε τα μπαχαρικά σας στα ράφια ή στη βιτρίνα σας! Επιλέξτε κανάτες και τσαγιέρες σε ρετρό στυλ, εξοπλιστείτε με ψάθινα καλάθια και συρμάτινα πανεράκια για να οργανώσετε την κουζίνα σας και μην ξεχάσετε να κρεμάσετε έναν μαυροπίνακα, στον οποίο μπορείτε να γράφετε το μενού της ημέρας, ή να διασκεδάσουν τα παιδιά σας γράφοντας και ζωγραφίζοντας.


Βήμα 5ο: Βάλτε το ρομαντικό country στύλ στο υπνοδωμάτιο για να χαλαρώσετε και να απολαύστε τον χρόνο σας σε αυτό. Πολλά μαξιλάρια, χαμηλός φωτισμός και vintage διακοσμητικά θα συνθέσουν μια αρμονική ατμόσφαιρα. Απαραίτητα στοιχεία country για την κρεβατοκάμαρά σας είναι ένα ρετρό μπουντουάρ ή ένας καθρέφτης καθώς και κομοδινάκια με vintage ύφος. Άλλη μια αναζωογονητική πρόταση είναι να τοποθετήσετε ένα μπουκέτο λεβάντας σε μια πήλινη κανάτα στη ραφιέρα σας. Η κρεβατοκάμαρά σας είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί και να σας ξεκουράσει μετά από μια δύσκολη μέρα!


Όποια συμβουλή και να ακολουθήσετε, ένα είναι σίγουρο: με το διαχρονικό και ξεκούραστο country στυλ διακόσμησης θα αλλάξετε τη διάθεσή σας, θα ξεφύγετε από αυστηρές ψυχρές γραμμές και θα εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες σας με το ευχάριστο και ανάλαφρο αλλά συνάμα φινετσάτο αποτέλεσμα. Δώστε νέα πνοή στο σπίτι γιατί μαζί με αυτό θα ανανεωθείτε και εσείς!

Share this post