Φωτιστικά δαπέδου που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας

φωτιστικά δαπέδου επιπλα λαρισα Cosmos

Φωτιστικά δαπέδου που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας

Φωτιστικά δαπέδου που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας. Ο φωτισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση και παίζει μεγάλο ρόλο στη γενική αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας που πολύ συχνά επιδιώκουμε να έχει ο χώρος μας. Τα φωτιστικά δαπέδου έχουν τη δική τους συμβολή στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Προσφέρονται σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών, μεγεθών και χρωμάτων και ταιριάζουν σε κάθε στιλ σπιτιού. Ανάλογα με το σημείο που θα επιλέξουμε να τα τοποθετήσουμε μπορούν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο ή να δημιουργήσουν οπτικά τρικ. Όπως για παράδειγμα να του δώσουν βάθος.

Φωτιστικά δαπέδου boconcept φωτιστικα λαρισα cosmos επιπλα
ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ FIVE BOCONCEPT

Το πρώτο βήμα για την επιλογή του κατάλληλου επιδαπέδιου φωτιστικού είναι να αποφασίσουμε τι είδους φωτισμό επιθυμούμε.

Τα φωτιστικά δαπέδου συνήθως μας παρέχουν δύο ειδών φωτισμούς:

Είτε κάποιον απαλό, θερμό γενικό φωτισμό είτε στοχευμένο φωτισμό σε σημείο επιλογής μας. Για παράδειγμα σε έναν πίνακα, ή δίπλα σε μια πολυθρόνα ή σε μια διακοσμητική λεπτομέρεια του σπιτιού. Επιλέγουμε επιδαπέδια φωτιστικά κυρίως για περιφερειακό ατμοσφαιρικό φωτισμό στο χώρο μας και μια επιπλέον πινελιά διακόσμησης.

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Το επόμενο βήμα είναι να δούμε πού θα πρέπει να τοποθετήσουμε το φωτιστικό, ώστε να δημιουργεί ένα αρμονικό αποτέλεσμα με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου μας και να φωτίζει με τον τρόπο που θέλουμε. Μια καλή επιλογή είναι να τοποθετήσουμε το επιδαπέδιο φωτιστικό μας σε κάποια γωνία ώστε να αντανακλάται το φως του στον τοίχο αλλά και στα γύρω αντικείμενα (έπιπλα, πίνακες, ράφια κ.λπ.). Αν επιθυμείς ένα τέτοιο φωτιστικό δαπέδου, διαλέξαμε για εσένα τα ακόλουθα:

Φωτιστικά δαπέδουcosmos επιπλα λαρισα φωτιστικά Boconcept
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ STOCKHOLM BOCONCEPT

Καλό είναι τα φωτιστικά δαπέδου μας να ταιριάζουν σαν ύφος/χρώμα/υλικό με τα γενικότερα φωτιστικά του χώρου που θα μπουν. Χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί αυστηρή δέσμευση, καθώς μπορούμε πάντα να κάνουμε δικούς μας συνδυασμούς!

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Μια επιλογή που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα είναι τα επιδαπέδια φωτιστικά με καμπύλες, καθώς δίνουν μια πιο σοφιστικέ αίσθηση στο χώρο και μπορούν να τοποθετηθούν είτε στο σαλόνι, είτε στην τραπεζαρία είτε ακόμα και σε υπνοδωμάτιο.

Δεν είναι όμως μόνο το σαλόνι κατάλληλος χώρος να φιλοξενήσει ένα φωτιστικό δαπέδου. Μια ωραία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις 1 ή 2 επιδαπέδια φωτιστικά στο υπνοδωμάτιο, αντί για τα κλασικά πορτατίφ των κομοδίνων. Μπορείς να επιλέξεις είτε ένα μεγάλο φωτιστικό δαπέδου, είτε δύο μικρότερα σε λογική σποτ.

Share this post