Magnesianews: Το Cosmos ενισχύει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Λάρισας

cosmosλαρισα_προληψη_καρκινος του μαστου

Magnesianews: Το Cosmos ενισχύει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Λάρισας

Το Κέντρο Εμπορικού Εξοπλισμού Cosmos, ενισχύει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Λάρισας, διαδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.

O Οκτώβριος καθιερώθηκε το 1985 ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά η αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%. Καθίσταται λοιπόν μείζονος σημασίας η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση. Στη προσπάθεια αυτή, σημαντικότερο παράγοντα αποτελεί η ευαισθητοποίηση των γυναικών για προληπτικό έλεγχο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με περισσότερα από 500 μέλη και πλούσιο έργο στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο, στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση καθώς και την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης που προάγει τα δικαιώματα των καρκινοπαθών και μάχεται για την καλύτερη ποιότητα ζωής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ποικίλες δράσεις που εκτελούνται είτε αποκλειστικά από τον Σύλλογο και τα μέλη του, είτε από κοινού με την σύμπραξη και άλλων φορέων, οργανώσεων και ομάδων.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 6-4-2006 και αριθμεί πάνω από 500 μέλη. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη του, έχουν άτομα που νόσησαν ή νοσούν από την ασθένεια του καρκίνου.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Όλες οι δράσεις, τα προγράμματα και οι υπηρεσίες που αναλαμβάνει και πραγματοποιεί ο Σύλλογος, προσφέρονται δωρεάν στα μέλη του. Στο πλαίσιο της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης και πρόληψης, ο Σύλλογος οργανώνει ημερίδες, σεμινάρια, ενημερωτικές εκστρατείες και άλλες στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσει, να πληροφορήσει και να κινητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα επιδιώκει σε συνεργασία με ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια και νοσηλευτικά ιδρύματα να εξασφαλίζει όποτε και όπου είναι εφικτό προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξετάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους, μέσα από ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες καθώς και ομαδικά προγράμματα στήριξης. Πραγματοποιεί επίσης εκδρομές και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Το Cosmos ενισχύει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας. Οκτώβριος - Μήνας Πρόληψης για τον Καρκίνο του ΜαστούΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Τον Σύλλογο πλαισιώνει ομάδα εθελοντών, η δυναμικότητα της οποίας ανέρχεται σήμερα στον αριθμό των 60 ατόμων ηλικίας από 20 έως 70 ετών. Κάθε έτος πραγματοποιούνται σεμινάρια εκπαίδευσης των εθελοντών από ψυχολόγους του ιδρύματος GestaltFoundation, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τούς παρέχεται σταθερή εποπτεία από τους επαγγελματίες του ιδρύματος.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του Συλλόγου βρίσκονται στα 2 νοσοκομεία της πόλης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο) παρέχοντας ενδονοσοκομειακή στήριξη στους ασθενείς των ογκολογικών τμημάτων ενόσω αυτοί βρίσκονται σε αναμονή της χημειοθεραπείας τους, όπως επίσης και στους συνοδούς αυτών. Εθελοντές στελεχώνουν επίσης το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Συλλόγου, το οποίο αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νομικούς.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας οικονομικά υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Τα μέλη του δεν επιβαρύνονται με καμία οικονομική συνδρομή.

Οι ενδιαφερόμενοι να στηρίξουν οικονομικά τον Σύλλογο μπορούν να καταθέτουν τη δωρεά τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα GR4501103970000039720372380

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Συλλόγου: Δήμητρας 14 | Τ.Κ. 41221 – Λάρισα | Τ. 2410 620393 | www.sklarissas.gr | karkinlar@yahoo.gr

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζουν οι: Πρόεδρος: Ιωάννα Καραβάνα, Αντιπρόεδρος: Όλγα Τσιούρβα, Γραμματέας: Ιωάννης Γκούμας, Ταμίας: Χρήστος Χρήστου, Μέλη: Άρτεμη Καραγιάννη, Πηνελόπη Λιάκου, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου.

 

Πηγή magnesianews.gr 

Share this post