Διακόσμηση γραφείου και επαγγελματικών χώρων

bo concept imola chair

Διακόσμηση γραφείου και επαγγελματικών χώρων

Είτε χρησιμοποιείτε δουλεύετε από το σπίτι, είτε έχετε τον δικό σας επαγγελματικό χώρο, σίγουρα γνωρίζετε πως η επίπλωση και ο σχεδιασμός του γραφείου δεν επηρεάζουν μόνο την εικόνα του αλλά και την παραγωγικότητά σας.  Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

Βοconcept

Υπάρχει ένα ρητό του διάσημου αρχιτέκτονα το οποίο λέει ότι η λειτουργικότητα ενός χώρου είναι αποτέλεσμα της φόρμας, που σημαίνει πως ο σχεδιασμός έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες του χώρου και του χρήστη.  Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στο γραφείο, στον χώρο δηλαδή όπου εργαζόμαστε και περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας είναι σημαντικό να σκεφτούμε διάφορες παραμέτρους, όπως την άνεση, όχι μόνο τη δική μας αλλά και των πελατών που ενδεχομένως μας επισκέπτονται. Μια εργονομική καρέκλα γραφείου λοιπόν, μπορεί να μας προσφέρει ένα εργονομικό κάθισμα ενώ ένας χώρος υποδοχής με άνετες πολυθρόνες και έναν statement καναπέ θα διαμορφώσει τις συνθήκες που θα κάνουν τους πελάτες μας να νιώσουν άνετα και οικεία. Η φιλοσοφία του καλού σχεδιασμού συνοψίζεται σε έπιπλα γραφείου που είναι ταυτόχρονα κομψά και λειτουργικά.

Επιλέγοντας έπιπλα για το γραφείο
Βοconcept

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ανανέωση του χώρου ή αγορά επίπλων για το γραφείο, πιάστε τη μεζούρα. Ένα σωστά μετρημένο δωμάτιο όχι μόνο θα εξασφαλίσει ότι όλα τα έπιπλα ταιριάζουν, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερη ροή, μέγιστη λειτουργία και πιο επαγγελματική εμφάνιση. Θυμηθείτε: Ανεξάρτητα από το πόσο εκπληκτικά κομψό είναι ένα έπιπλο —ή αξεσουάρ — αν δεν ταιριάζει, θα φαίνεται παράταιρο και θα μειώνει τη συνολική σχεδίαση.

Επίπλωση επαγγελματικών χώρων
Βοconcept

Οι χώροι γραφείων συχνά πέφτουν θύματα μιας ψυχρής και αποστειρωμένης εμφάνισης χάρη στην απρόσωπη διακόσμηση. Βεβαιωθείτε ότι το γραφείο σας δεν βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία επιλέγοντας υλικά που έχουν πιο ζεστή αισθητική. Ένας εύκολος τρόπος για να καλλιεργήσετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα είναι να επιλέξετε έπιπλα από φυσικά υλικά, όπως ξύλο και δέρμα. Προτιμάτε μέταλλο ή γυαλί; Οι επιφάνειές τους που καθαρίζονται εύκολα είναι φανταστικέ για έναν επαγγελματικό χώρο, αλλά σκεφτείτε να αντισταθμίσετε την ψυχρή αίσθηση μια γυάλινης επιφάνειας με μερικά κομμάτια ξύλου ή μερικά φυτά σε γλάστρες.

Εργονομικά έπιπλα γραφείου
Βοconcept

Η άνεση πρέπει να είναι υψηλή προτεραιότητα όταν πρόκειται για τον σχεδιασμό του γραφείου σας στο σπίτι. Τα εργονομικά έπιπλα γραφείου στο σπίτι θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον νέο σας χώρο πολύ περισσότερο, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία σας. Τι σημαίνει αυτό; Ένα εργονομικό γραφείο και οι αντίστοιχες καρέκλες γραφείου, βοηθούν τη σωστή στάση του σώματος και υποστηρίζουν τη μέση μας

Share this post